nieuws

23 dec 2011, 15:03

Mishandeling Groninger buschauffeur te zien op YouTube (VIDEO)

De Groninger politie heeft videobeelden op YouTube gezet van een mishandeling op een buschauffeur. Een agressieve jongeman slaat een buschauffeur nadat deze hem er van weerhoudt om 20 cent van de desk te stelen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dinsdag 11 oktober 2011 tussen 09.50 en 10.00 uur heeft een jongeman een buschauffeur mishandeld in een bus met lijnnummer 6 aan de Wibenaheerd in Groningen. De politie is op zoek naar de identiteit van de verdachte en geeft daarom de video-opnamen van de mishandeling vrij op YouTube, aldus vandaag de Groninger politie.

De bus met lijnnummer 6 stond op moment van de mishandeling stil bij de halte aan de Wibenaheerd in Groningen, dit betreft het beginpunt en ook het eindpunt van lijn 6. De jongeman op de beelden koopt een kaartje van 1,50 en betaalt met 1,60. Omdat de buschauffeur geen 10 eurocent wisselgeld heeft, grist de verdachte 20 eurocent van de desk. Daarop grijpt de chauffeur hem bij de pols.

De jongeman reageert hierop direct met twee klappen in het gezicht van de chauffeur.


Weet u wie de jongeman is op de videobeelden? Neem dan contact op met Regiopolitie Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).