nieuws

18 jan 2011, 09:09

Minister-president Rutte op werkbezoek in Groningen; kijkje bij De Dilgt in Haren

Minister-president Rutte brengt morgen, woensdag 19 januari, een werkbezoek aan ZINN-locatie De Dilgt in Haren. Tijdens zijn bezoek verdiept de minister-president zich onder andere in manieren om professionals in de zorg meer ruimte te geven in hun werk. “In de publieke sector wil het kabinet veel meer ruimte voor vakmanschap. Voor de vakman en vakvrouw in het onderwijs, de politiekorpsen en de zorg die verlost moeten worden van overbodige en onzinnige regels en procedures,” zei minister-president Rutte in de Regeringsverklaring.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 Het kabinet streeft ernaar om de basiszorg efficiënter en dichter bij patiënten te organiseren. De zogeheten verpleegkundig specialisten dragen hieraan bij. Dankzij een tweejarige master opleiding kunnen zij veelvoorkomende, minder complexe medische taken verrichten.
Het kabinet wil van verpleegkundig specialisten een juridische zelfstandige beroepsgroep maken. Naast meer efficiëntie in de zorg biedt dat ook interessante carrièremogelijkheden voor verpleegkundige professionals. De minister-president bezoekt een verpleegkundig specialist in ZINN-locatie De Dilgt.