nieuws

17 mrt 2009, 20:08

Minister Plasterk zeer boos op Wallage

Minister Plasterk van Onderwijs is zeer boos op burgemeester Wallage. Deze had vorige week kritiek op de in zijn ogen veel te rechtse stellingname van de PvdA in het integratiedebat. Die harde kritiek is minister Plasterk in het verkeerde keelgat geschoten, zo melden de Jonge Socialisten in de PvdA. Ze hebben de kritiek van Plasterk op Wallage op een filmpje gezet dat is te zien op hun website.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vlak voor het afgelopen PvdA congres had burgemeester Wallage harde kritiek op de PvdA top vanwege de integratienota van partijvoorzitter Ploumen. Hij zei onder andere "De scheidslijn met extreem-rechts vervaagt" en "We vallen in de kuil die Wilders voor ons heeft gegraven", in het geruchtmakende interview in de Volkskrant.

Ronald Plasterk reageerde voor de camera van JS Groningen op de aantijgingen van Wallage. Hij ontplofte zowat en zei zeer boos te zijn op Wallage voor zijn "gemakkelijke kritiek".
Bovendien vond de minister dat Wallage naar het congres had moeten komen met zijn kritiek. Maar de burgemeester had kennelijk wat beters te doen, dan had hij zijn mond moeten houden, aldus Plasterk.


Meer informatie en bron: www.jsgroningen.nl