nieuws

18 nov 2002, 00:12

Minister Johan Remkes (VVD) waarschuwt burgemeester Wallage

Minister Johan Remkes van Binnenlandse zaken heeft stevige kritiek op zijn stadsgenoot burgemeester J. Wallage van Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Remkes is het noodzakelijk dat de korpsbeheerders in alle provincies afspraken maken over te leveren prestaties van de politiekorpsen. Wanneer die korpsen zich aan het eind van het jaar niet aan die afspraken blijken te hebben gehouden, dan volgen er sancties. Burgemeester Wallage van Groningen heeft volgens Remkes laten weten dat hij weinig voelt voor dergelijke afspraken en dat het Rijk eerst maar over de brug moet komen met extra geld voor extra agenten voor het Groningse korps.
Deze opmerking van Wallage is Remkes in het verkeerde keelgat geschoten. Voor Radio Noord liet minister Remkes vanmorgen weten dat die prestatie-afspraken er zullen komen, ‘linksom of rechtsom’. Bovendien stelde hij dat burgemeester Wallage die afspraken niet alleen moet maken, maar dat hij achteraf ook verantwoording zal hebben te leggen aan de ministers van binnenlandse zaken en justitie over de geleverde prestaties.