nieuws

05 nov 2007, 09:09

Eurlings nu toch op Grote Markt

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat is dankzij het actiecomité 'Hier trekken we de lijn' maandag alsnog in Groningen te zien. (Foto Rick Akkerman)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het actiecomité heeft een enorme poster laten maken en heeft het doek aan een pand op de Grote Markt bevestigd zodat de minister alsnog zijn gezicht laat zien in Groningen.

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen had de minister toegezegd in gesprek te gaan met het actiecomité, maar weigerde in de maanden daarop een concrete afspraak te maken. Nu het gesprek tussen de minister en bestuurders uit Noord-Nederland op 7 november dichterbij komt, wilde het actiecomité dat Eurlings alsnog zijn gezicht zou laten zien.

De Kamer van Koophandel Noord-Nederland i.o. heeft afgelopen vrijdag een brief gestuurd aan minister Eurlings waarin het laat weten volledig achter de lobby vanuit het Noorden te staan voor een hoge snelheids trein. De Kamer schrijft de minister:

,,De drie Kamers van Koophandel steunen de vanuit het noorden ingezette lobby ten volle en dringen er bij u op aan om te bewerkstelligen dat die investering in dit verband wordt gedaan die werkelijk het verschil maakt, zoals door VNO/NCW Noord in “Hier trekken wij de lijn” zo treffend is geformuleerd! ‘

“Wij zijn met hen van mening dat de noordelijke regio met deze variant de grootste economische impuls krijgt en naar de toekomst het stevigst positioneert op de noordelijke ontwikkelingsas. De HST spoorverbinding moet er gewoon komen!”