nieuws

06 dec 2011, 16:04

Miljoeneninvestering in Blauwestad; nieuwe haven moet toerisme impuls geven

In de Blauwestad wordt een nieuw havenkwartier aangelegd. De haven, met 130 ligplaatsen, moet zorgen voor een extra toeristische impuls. De kosten bedragen 3 miljoen euro.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Behalve een haven komen er ook diverse aanlegsteigers, een multifunctioneel gebouw met restaurant én uitkijktoren, een havenkantoor, een douche- en toiletgebouw en een nieuw verkoopcentrum. Bij de haven komt een 300 meter lange wandelpromenade. Bovendien worden er een speelweide, een strand, ruiterpaden en een evenemententerrein aangelegd.

De aanleg en bouw neemt vermoedelijk 13 maanden in beslag, zo is de verwachting. In april 2013 moet alles vervolgens klaar zijn.

Doel van de aanleg van het nieuwe havenkwartier is om de toeristische anatrekkelijkheid van Blauwestad en omgeving te vergroten. Tegelijkertijd levert het tijdelijke en structurele werkgelegenheid op die ook de aantrekkelijkheid van het woonmilieu Blauwestad vergroot.

Blauwestad is een spectaculair landschap en woningbouwproject in het Groningse Oldambt. Begin 2000 is zo’n 8 vierkante kilometer landbouwgebied onder water gezet, vergelijkbaar met de grootte van het Snekermeer. In en rond het Oldambtmeer zijn en worden woningen en diverse toeristische infrastructurele voorzieningen gerealiseerd. Blauwestad is een 100% publieke organisatie waar provincie Groningen en gemeente Oldambt partners zijn. 

Tekeningen: pvanb architecten, Groningen.