nieuws

29 sep 2008, 09:09

Miljoenen liters water stromen Groningens wijk Reitdiep binnen

In Reitdiep Haven heeft de start plaatsgevonden van het volpompen van de nieuwe Stadsjachthaven Reitdiep. Circa 300 gasten, waaronder wethouder Frank de Vries en de toekomstige bewoners van het nieuwbouwplan, waren getuige van dit bijzondere moment. Groningen krijgt er nu aan de noordkant van de stad een haven bij.Overigens gaat het nog wel circa twee weken duren, voordat de haven gevuld is met 69.475.785 liter water.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om 16.45 uur sprak wethouder Frank de Vries de gasten toe. Hij noemde Reitdiep Haven een aanwinst voor Groningen en hij wenste de toekomstige bewoners veel woonplezier in hun nieuwe wijk. Daarna werd door Hiebo Muntinga van Gebr. Waterborg Watersport de winnaar bekend gemaakt van de prijsvraag die uitgeschreven was. (hoeveel liter water is nodig om Reitdiep Haven te vullen?) De winnaar ontving een Talamex rubberboot met buitenboordmotor.

Vervolgens ging het hele gezelschap, onder muzikale begeleiding, naar de brug bij Reitdiep Haven.

De directie van VOF Reitdiep Haven, de ontwikkelaar van het project, (Tom Weghorst van TCN en Hans Jörg vd. Berg van Leyten) en de winnaar van de boot gaven vervolgens het startsein, waarna het water de nog droogliggende haven in spoot. Het bijzondere moment werd afgesloten met spectaculair vuurwerk.

Stadsjachthaven “Reitdiep” Groningen
Reitdiep Haven wordt een woonwijk met als thema “wonen aan het water”. Hier worden nu 67 boardwalkwoningen en 34 pierwoningen gerealiseerd. In november wordt gestart met de bouw van 86 appartementen en begin 2009 volgt de bouw van ca. 3200 m2 commerciële ruimte met nog eens 80 appartementen. In het commerciële deel neemt de Jumbo Supermarkt een groot deel in. Binnen dit nieuwe stadsdeel is ter versterking van dit thema een Maritiem-Kwartier opgenomen als trekker van formaat. Een nieuwe jachthaven maakt daarvan prominent deel uit: Stadsjachthaven “Reitdiep” Groningen
Deze nieuwe stadsjachthaven zal voorzien in de behoefte van watersporters op lokaal en regionaal niveau en passanten. De capaciteit bedraagt ca 180 ligplaatsen. De haven wordt op termijn een gezellige, comfortabele en veilige jachthaven.

VOF Reitdiephaven
Reitdiep Haven is een project van VOF Reitdiephaven.
VOF Reitdiephaven is een samenwerking tussen Leyten © uit Drachten en TCN uit Utrecht.
De ontwerper en architect van het gebied is Oving Architecten te Groningen. Het plan is in de verkoop bij Pandomo Makelaars, Boelens Jorritsma Makelaars en Meeùs makelaars.