nieuws

28 apr 2002, 00:12

Milieufederatie Groningen deelt boekjes uit aan gemeenteraadsleden

De Milieufederatie Groningen wil alle gemeenten in de provincie ‘op weg helpen naar een duurzame gemeente’. Daarom heeft de federatie aan alle nieuwe gemeenteraadsleden het boekje ‘Goede raad is duurzaam’ gegeven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de Milieufederatie bevat het boekje ‘ideeën en praktische tips om een bijdrage te leveren aan een schoner milieu en een rijkere natuur’. Met het boekje wil de organisatie voorkomen dat het milieu en de natuur bij de gemeenten naar de achtergrond verdwijnen.
Behalve de ‘praktische ideeën en tips’ bevat het boekje ook voorbeelden van geslaagde duurzame projecten. Zo wordt de Harense ecologische boerderij De Mikkelhorst aangehaald en bevat het schrijfproduct een uiteenzetting over groene stroom in Borne.
Behalve door het verspreiden van ‘Goede raad is duurzaam’, wil de Milieufederatie ook haar duurzame taak vervullen door alle collegeprogramma’s in de provincie te bestuderen en de begrotingen voor 2003 bekijken. De meest vooruitstrevende gemeenten op het gebied van duurzaamheid, natuur en milieu zullen uiteindelijk een pluim mogen verwachten van de milieuorganisatie.