nieuws

11 mrt 2008, 10:10

Middelbert en andere Meerdorpen verrijkt met nieuw Gezondheidscentrum

Onlangs is in Middelbert een nieuw Gezondheidscentrum geopend voor de Meerdorpen. Dit gezondheidscentrum is gevestigd in het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Olgerweg 66 in Middelbert en brengt de voorzieningen weer dichter bij de bewoners van Middelbert, Engelbert, Westerbroek, Euvelgunne en Rodehaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De deelnemers zijn: huisartsenpraktijk Garmerwolde, Kringapotheek lewenborg, Praktijk Fysiotherapie Harkstede, Zorggroep Fivelland en Voedingsburo Van der Linde, diëtiste.

Officiële opening
De officiële openingshandeling werd verricht door Jannie Visscher, wethouder Welzijn en Zorg van de gemeente Groningen.

Bijzondere locatie
De locatie aan de Olgerweg 66 is bijzonder geschikt voor de vestiging van verschillende zorgaanbieders. De ruimtes worden gezamenlijk benut. Het voordeel is dat de voorzieningen in de directe omgeving worden aangeboden en de bewoners niet meer noodzakelijk naar Garmerwolde, Lewenborg of Harkstede hoeven te gaan voor een bezoek van een spreekuur of het afhalen van medicijnen. Daarnaast biedt zorggroep Fivelland thuiszorg, welzijnsactiviteiten en is op de achterhand verpleegkundige deskundigheid beschikbaar.

Woonstade
Het pand waarin het gezondheidscentrum Meerdorpen is gevestigd, wordt verhuurd door Woonstade en is voor dit doel door de verhuurder aangepast. Woonstade vindt het belangrijk – in het kader van leefbaarheid – dat er een gezondheidscentrum is in Middelbert waar bewoners uit Middelbert en de omliggende dorpen gebruik van kunnen maken.

Tijdelijke situatie
De vestiging in het oude Groene Kruisgebouw is een tijdelijke oplossing in afwachting van de definitieve uitvoering van de plannen voor seniorenwoningen en het steunpunt op de mogelijke locatie aan de Woldjerspoorweg. Bovendien is vestiging in het gebied Meerstad op termijn ook gunstig zodat ook de bewoners in dit gebied direct een aantal belangrijke voorzieningen beschikbaar hebben.