nieuws

19 dec 2009, 09:09

Mexicaanse Griep treft vooral Noorden

De Noordelijke provincies zijn in verhouding het hardst getroffen door de Mexicaanse Griep. Dat meldt het Dagblad van het Noorden (DvhN) zaterdag in haar krant. De provincie Groningen telde daarbij het hoogste aantal ziekenhuisopnames. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf augustus werden 116 mensen uit Groningen opgenomen in een ziekenhuis. Ook in Drenthe (79 opnames) en Friesland (83 opnames) hadden ziekenhuizen het druk. De aantallen worden niet beïnvloed door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), want het gaat om daadwerkelijke inwoners uit de provincie. Het UMCG nam ook veel zieken op uit andere delen van het land.

In het DvhN maakt de GGD Groningen zich geen zorgen. Ze vinden de verschillen ook weer niet zo groot met de rest van het land dat er een onderzoek moet worden ingesteld.

De Mexicaanse Griep lijkt op zijn retour. Afgelopen week werden er minder mensen opgenomen in het ziekenhuis en ook minder mensen meldden zich ziek bij de huisarts. In totaal zijn er 51 mensen in Nederland bezweken aan de ziekte.