nieuws

09 nov 2012, 12:12

Menzis-medewerkers vrezen complete vertrek uit Groningen; beroep op burgemeester Rehwinkel

Medewerkers van Menzis vrezen dat het aangekondigde ontslag van honderden medewerkers slechts de voorbode is van een volledig vertrek uit Groningen. Dan blijkt uit een persverklaring aan de GIC. De medewerkers hebben een brief gestuurd aan burgemeester Rehwinkel in de hoop dat hij toch in actie wil komen en bij Roger van Boxtel gaat ijveren voor behoud van arbeidsplaatsen. Hieronder de brief aan burgemeester Rehwinkel:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Via de pers heb ik begrepen dat u al eerder benaderd bent geweest in zake het massaontslag in Groningen.
Ik wil toch nogmaals een beroep op u doen, en af te wijken van uw passieve reactie.”

(...)

'Want dat Menzis Groningen langzaam gaat verlaten is wel duidelijk. Alle basistaken van een zorgverzekeraar worden met deze reorganisatie uit Groningen weg gehaald, Wat er blijft zijn slechts ondersteunende taken, en we weten allemaal uit andere reorganisaties hoe makkelijk het straks is om argumenten te verzinnen om de ondersteunende taken toe te voegen aan de basistaken. Henk Schildkamp die destijds het stokje overgaf aan Roger van Boxtel heeft ons altijd beloofd dat de basis (het hart van een zorgverzekeraar) in ieder geval in Groningen vertegenwoordigd blijft, echter een aantal jaren later zijn beloftes waardeloos.

Op dit moment zijn de Bonden en de ondernemingsraad druk bezig om een tegen woord te formuleren op de plannen. Aanstaande dinsdag is in de Leonard Springerlaan door de alle bonden een bijeenkomst. De opkomst daar lijkt door alle emoties en het onrecht enorm te worden. Ik nodig u dan ook van harte uit om daar ook bij aanwezig te zijn, om te zien wat er speelt onder deze toekomstige werklozen.

We voelen ons heel erg in de steek gelaten door u woorden in de pers door niets voor ons te doen................ Dit is echt heel erg hard aangekomen. Waar is u sociale karakter........
Want natuurlijk kunt u nog veel doen, u kunt de druk opvoeren om de besluitvorming terug te draaien, maar ook als gemeenste en omliggende gemeentes. U en u collega s in andere noordelijk gemeentes, hebben collectieve Gemeentepolissen voor de minima. Is deze totaal niet sociale Zorgverzekeraar de juiste Zorgverzerkeraar om dit te mogen uitvoeren.””

We doen u beroep op uw maatschappelijk verantwoordelijkheid en zien u graag a.s dinsdagavond 20.00 uur. Leonard Springerlaan 23’’
9727 KB Groningen.