nieuws

18 nov 2009, 22:10

Mensen met uitkering in Groningen weer actief dankzij bijzonder project 'Meedoen'

Peter Verschuren wethouder van Sociale Zaken en Werk, zet donderdag de organisaties in het zonnetje die al een aantal jaren meewerken aan het project Meedoen. Meedoen is het project van de gemeente Groningen (uitgevoerd door de dienst Sociale Zaken en Werk) dat erop gericht is om ook mensen die ver van de arbeidsmarkt afstaan weer actief te laten worden. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst lanceert de wethouder ook de Meedoen-website. Om dit te bereiken heeft SOZAWE verschillende organisaties in de stad Groningen gevraagd om activiteiten aan te bieden die goed zijn voor de stad maar bovenal interessant zijn voor klanten. Voorbeelden van activiteiten zijn assistent boeketmaker, assistent horeca, assistent public relations, ondersteuning jeugd en jongerenwerk, conciërge enzovoort.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De kracht van Meedoen is mede te danken aan de inzet van alle organisaties. Het gaat om meer dan 30 grote en kleine organisaties in de stad, die met deze inzet hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Uiteraard ontvangen deze organisaties een vergoeding voor begeleiding en ondersteuning. In de praktijk blijkt echter dat veel van deze organisaties meer bieden dan Meedoen van ze vraagt. Ze zijn allemaal zeer betrokken bij de vervolgstappen die klanten zetten na hun Meedoenactiviteit. Soms kan een klant nadat hij of zij een activiteit van 6 maanden heeft doorlopen, bijvoorbeeld nog een maand aanblijven als vrijwilliger zodat de aansluiting op een vervolgstap richting arbeidsmarkt vlekkeloos verloopt.

De website
Aansluitend lanceert wethouder Peter Verschuren de Meedoen-website, waar de activiteiten van de deelnemende organisaties overzichtelijk op staan. Zodat klanten makkelijk hun keus kunnen maken uit de meer dan 300 zeer afwisselende activiteiten die Meedoen in de aanbieding heeft.

Het project Meedoen
Het project Meedoen van SOZAWE is erop gericht mensen met een uitkering weer actief te krijgen.
De activiteiten zijn bedoeld voor mensen voor wie de stap naar een betaalde baan nog net een stap te ver is.
Iedereen die actief wordt, krijgt hiervoor een maandelijkse premie van €50. Ook bouwt iedere deelnemer iedere maand een spaarbedrag van €50 op. Dit spaarbedrag kunnen deelnemers vrij besteden aan o.a. een lidmaatschap van een sportschool of een (scholings)cursus naar keuze.