nieuws

06 feb 2010, 12:12

Mens en dier hebben het gemunt op Groningse agenten

Twee Groningse politieagenten hebben het vrijdagavond zwaar te verduren gehad. Een diender in Hoogezand werd mishandeld door een agressieve man. Een collega in de Groningse wijk Lewenborg werd aangevallen door een hond en liep daarbij letterlijk kleerscheuren op.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Agenten in Hoogezand reageerden op een melding dat een man zich stond te misdragen voor de deur van zijn ex-vrouw. Toen zij bij het huis aan de Simon Carmiggeltlaan aankwamen, keerde de man zich tegen hen. Meermalen schopte hij één van de dienders. Deze raakte hierdoor licht gewond. Pas nadat de verdachte een lading pepperspray te verduren had gekregen, kon hij worden ingerekend. Tijdens zijn aanhouding wist hij echter nog wel een politieauto te beschadigen.

Een agent in Groningen kwam de vrijdagavond ook niet zonder kleerscheuren door. Hij werd bij een flat in Lewenborg in zijn broekspijp gegrepen door een bouvier. De bouvier was losgelaten door een nog onbekende man. Deze verklaarde tegen de politie dat de hond te vertrouwen was, maar niets bleek minder waar, want het volgende moment hing het dier aan de broekspijp van de agent. De agent hield hier geen lichamelijk letsel aan over. De man en zijn hond wisten te ontkomen.