nieuws

30 sep 2009, 19:07

Meisjes verantwoordelijk voor spuiten graffiti op auto’s en gebouwen

De politie heeft afgelopen weken zes meisjes aangehouden voor het spuiten van graffiti in Grootegast. De 14- en 15-jarige meisjes hebben verklaard verantwoordelijk te zijn voor het bekladden van auto’s, bomen en gebouwen. Deze incidenten vonden plaats in het begin van juli. Het zestal komt uit de gemeente Grootegast en Marum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie kwam de verdachten op het spoor na een vernieling van de bibliotheek in het dorp. Op 7 september werden daar letters van de gevel vernield. Twee meisjes uit Grootegast werden hier diezelfde avond voor aangehouden. Zij blijken nu samen met vier anderen ook verantwoordelijk voor de bekladdingen.

Het zestal is na verhoor op vrije voeten gesteld. De meeste verdachten worden aangemeld bij HALT voor een alternatieve straf. Tegen de twee tieners die ook verantwoordelijk zijn voor het vernielen van de bibliotheek wordt proces-verbaal opgemaakt. Justitie zal uiteindelijk bepalen wat er met dit duo gebeurd. De gedupeerden gaan proberen de schade op de verdachten te verhalen.