nieuws

04 okt 2002, 00:12

Meisje (13) uit Hoogezand doet aangifte van groepsverkrachting

Een 13-jarig meisje uit Hoogezand heeft bij de Regiopolitie Groningen aangifte gedaan van het feit dat ze slachtoffer zou zijn geworden van een groepsverkrachting.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In totaal acht jongens van vermoedelijk Turkse afkomst zouden het meisje onzedelijk hebben betast, verkracht en mishandeld. Het meisje is vastgebonden achtergelaten, waarna het huis in brand is gestoken. De Regiopolitie Groningen heeft een onderzoek ingesteld naar de aangifte van het meisje. 'We nemen de zaak zeer serieus. Maar we moeten uiteraard eerst de resultaten van het onderzoek afwachten voordat we weten wat er precies is gebeurd', aldus woordvoerder P. Boomsma van de Regiopolitie Groningen. Woensdagochtend werd er, aldus het meisje, door één van de jongens bij het ouderlijk huis van het meisje aangebeld. Toen ze te kennen gaf alleen thuis te zijn, verdween de jongen. Tien minuten later kwam hij terug met zeven andere jongens. De groep drong met geweld het huis binnen.
In de woonkamer zou het meisje door alle acht jongens zijn verkracht en onzedelijk betast. Ook werd het meisje, dat van Antilliaanse komaf is, met een mes in haar been gestoken en probeerden de jongens haar verdovende middelen toe te dienen.
Het meisje heeft tegenover haar ouders verklaard die dag niet naar school te zijn gegaan omdat ze bang was voor een groepje Turkse jongens. Zij zouden haar maandag al hebben bedreigd, omdat ze niet willen dat het meisje met Marokkaanse jongens omgaat.
Toen de gealarmeerde brandweer bij het huis verscheen, was het meisje al opgevangen door de overburen. Hier werd ze – vermoedelijk door alle emoties onwel – waarna ze naar het ziekenhuis is gebracht. In het ziekenhuis is het meisje uitgebreid onderzocht op sporen van de verkrachting. Wat het resultaat van dit onderzoek is, wil de politie niet kwijt.
De politie is inmiddels begonnen met een buurtonderzoek. Ook zijn enkele vriendinnen van het slachtoffertje gehoord. Het meisje zelf heeft nog geen officiële verklaring afgelegd omdat ze daar wegens alle emoties nog niet toe in staat zou zijn.