nieuws

15 mei 2002, 00:12

MEIKERMIS GRONINGEN BARST LOS OP 14 MEI

Van dinsdag 14 mei tot en met woensdag 22 mei wordt weer de jaarlijkse Meikermis gehouden in de binnenstad van Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Vismarkt en de Grote Markt bieden plaats aan ruim 50 kermisexploitanten met hun uiteenlopende attracties. Voor de Meikermis gelden vaste ritprijzen van max. 1,65 Euro voor groot vermaak en max. 1,20 Euro voor kindermaak. Ook dit jaar bieden de kermisexploitanten gratis hun attracties aan aan gehandicapten. Voor hen is er een speciale gehandicaptenochtend op donderdag 16 mei van 11.00 tot 14.00 uur. Daarnaast nodigen de exploitanten het publiek uit met kortingsbonnen in de speciale kermiskrant.
De Meikermis wordt op dinsdag 14 mei geopend door burgemeester Jacq. Wallage om 13.00 uur. Vanaf het bordes zal hij met een aantal sterpelers van FC Groningen de officiële ‘aftrap’ geven door een aantal ballen richting het publiek te ‘schieten’.
De kermisexploitanten bieden de meest uiteenlopende attracties voor jong en oud. Blikvangers op de Grote Markt zijn het Reuzenrad met een hoogte van 48 meter en de nieuwe attractie The Mummy. The Mummy biedt een 3-D ervaring die begint met een lasershow waarna er een driedimensionale tocht start door de piramide. Uiteindelijk komen de ‘ontdekkingsreizigers’ bij de rustplaats van The Mummy terecht…….. De Vismarkt biedt minstens zo spectaculair vermaak in de vorm van onder meer de Tornado maar ook met diverse kinderattracties. De Tornado biedt met zijn twee enorme gondels plaats aan twee keer 25 personen waarin je vooruit, achteruit, over de kop en vijfentwintig meter in de hoogte wordt geslingerd. De Captain Hook biedt de kinderen een sprookjesachtige verlichte tocht op de achtvormige rivier in schommelende bootjes van Pocahonthas en de Kleine Zeemeermin.