nieuws

14 aug 2012, 09:09

Megaklus aan spoor Groningen – Leeuwarden; bussen ingezet

Het treinverkeer tussen Groningen en Leeuwarden wordt vanaf komend weekeinde ruim 2 weken (deels) vervangen door busvervoer. Vanaf 18 augustus vinden grote werkzaamheden plaats op het noordelijke traject. In totaal zal 14,5 kilometer spoor worden vernieuwd en worden acht overwegen opgeknapt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vervoersbedrijf Arriva heeft aangegeven de eerste week van de werkzaamheden, tot en met vrijdag 24 augustus, bussen in te zetten tussen de stations Groningen en Buitenpost. De tweede week (25 augustus tot en met 2 september) is het spoor tussen Buitenpost en Leeuwarden aan de beurt.

ProRail en Arriva zeggen bewust gekozen te hebben om de werkzaamheden te verrichten in de zomervakantie, omdat er dan minder reizigers door overlast worden gedupeerd. Aangezien ook de spoorwerkers in Noord-Nederland nu vakantie hebben, is aannemer Structon wel gedwongen om personeel uit andere regio's in te zetten. Volgens ProRail is dat echter gunstig voor hotels in de omgeving van Groningen en Leeuwarden, omdat er honderden overnachtingen nodig zijn om al deze spoorwerkers onder te brengen.