nieuws

03 nov 2011, 08:08

Mega transactie Groningen: Cascade voor 43 miljoen verkocht

In Groningen is een super-deal afgesloten op de kantorenmarkt. Het Casadecomplex bij het Emmaviaduct is voor 43 miljoen euro van eigenaar veranderd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

ING Real Estate Development (ING RED) heeft de verkoop van het kantorencomplex Cascade in Groningen afgerond. Het pand is verkocht aan PingProperties namens ‘PingProperties Corporate Office fund IV’ voor circa EUR 43 miljoen. Daarmee is de deal een van de grootste Nederlandse kantoortransacties dit jaar. Het pand is voor de lange termijn verhuurd aan de Rijksgebouwendienst.

Het Cascadecomplex ligt naast het Groninger NS Station Centraal aan het Cascadeplein 2-10 en nabij de rijkswegen A7 en A28. De totaal verhuurbare vloeroppervlakte bedraagt circa 21.000 m² plus 153 parkeerplaatsen. In het Cascadecomplex zijn onder meer verschillende rijksdiensten gevestigd, zoals de Groninger Archieven, de Raad voor de Kinderbescherming en de Dienst Uitvoering Onderwijszaken.


Jones Lang LaSalle en Nauta Dutilh traden bij de transactie op namens ING Real Estate Development. De financieringsfaciliteit is afgesloten met FGH Bank. CVO Group heeft de technische due diligence begeleid. Bij de totstandkoming van deze transactie adviseerde Cushman & Wakefield en DLA Piper de koper PingProperties.