nieuws

10 dec 2008, 19:07

Meeùs stopt als makelaar van woningen- ook in Groningen

Meeùs, de grootste huizenmakelaar van Nederland, met ook een groot kantoor in Groningen, stopt als makelaar van woningen. Het bedrijf wil alleen nog verzekeringen en pensioenen verkopen. En actief blijven als bedrijfsmakelaar. Dat meldt vandaag het televisieprogramma RTL-Z

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het besluit heeft gevolgen voor 200 medewerkers van de groep. Wat precies de gevolgen zijn voor de Groningse vestiging is niet bekend. Bij Meeus in Groningen is men ook actief met hypotheken, verzekeringen en bedrijfsonroerend goed.


Verkoopt activiteiten
Het bedrijf hoopt de activiteiten te kunnen verzelfstandigen. Het is zelfs de bedoeling dat het personeel het makelaarsbedrijf overneemt. Als daar geen animo voor is, gaat Meeùs op zoek naar een koper van buiten. Als ook die niet is te vinden, dan worden de activiteiten gestaakt.

Eén van de grootste


Meeùs is een van de grootste bemiddelaars op het gebied van verzekeringen, hypotheken en makelaardij in Nederland. Het behoort tot de Unirobe Meeùs Groep, onderdeel van AEGON. Vanuit ruim 70 vestigingen bedient Meeus meer dan 400.000 particuliere en 50.000 zakelijke klanten.

Volgens Meeus staat de verzelfstandiging van de woningmakelaardij los van de crisis op de woningmarkt. Aan het besluit zou een lange strategische evaluatie ten grondslag liggen. (BRON: RTL-Z)

Meeus zelf meldt in een verklarin:

"Meeùs heeft besloten haar woningmakelaardij activiteiten te verzelfstandigen. Deze beslissing past in de strategie van Meeùs om zich meer te richten op bemiddeling in assurantiën en pensioenen. Daarnaast blijft Meeùs actief op het terrein van bedrijfshuisvesting, vastgoedmanagement en hypotheken.

Meeùs is ervan overtuigd dat juist lokaal ondernemerschap de beste omgeving is om een gezonde bedrijfsvoering voor woningmakelaardij activiteiten mogelijk te maken.
De verzelfstandiging wordt gerealiseerd door de ruim 30 makelaardij vestigingen van Meeùs zoveel mogelijk in hun huidige vorm, ter voortzetting van de activiteiten over te dragen aan zelfstandige ondernemers cq. -ondernemingen.

Het besluit ligt ter advisering bij de Ondernemingsraad. "