Nieuws

MEEST ZUINIGE GRONINGERS OP ENERGIEGEBIED

Deelnemers aan een Klimaatcompetitie die het meeste energie hebben bespaard kregen gisteren uit handen van gedeputeerde Rudi Slager een cheque. Het ging om mensen die ook hadden meegedaan aan het succesvolle provinciale project Energie Beter. In drie regio’s en in de stad Groningen werden drie cheques uitgereikt ter waarde van € 450 (1e prijs) en € 200 (2e prijs) en € 100 (3e prijs). Zo’n 1000 mensen hadden zich ingeschreven voor de Klimaatcompetitie. De besparingen die de winnaars in de wedstrijdperiode bereikt hebben varieert van 35% tot zelfs een winnaar die 104% bespaart. Gemiddeld is door de deelnemers 41% energie bespaard. De winnaars kunnen hun cheque verzilveren voor een artikel dat minstens energielabel A heeft en in ruil voor bijvoorbeeld een oude tv of koelkast die juist heel veel energie verbruikt.Deelnemers aan een Klimaatcompetitie die het meeste energie hebben bespaard kregen gisteren uit handen van gedeputeerde Rudi Slager een cheque. Het ging om mensen die ook hadden meegedaan aan het succesvolle provinciale project Energie Beter. In drie regio’s en in de stad Groningen werden drie cheques uitgereikt ter waarde van € 450 (1e prijs) en € 200 (2e prijs) en € 100 (3e prijs). Zo’n 1000 mensen hadden zich ingeschreven voor de Klimaatcompetitie. De besparingen die de winnaars in de wedstrijdperiode bereikt hebben varieert van 35% tot zelfs een winnaar die 104% bespaart. Gemiddeld is door de deelnemers 41% energie bespaard. De winnaars kunnen hun cheque verzilveren voor een artikel dat minstens energielabel A heeft en in ruil voor bijvoorbeeld een oude tv of koelkast die juist heel veel energie verbruikt.


Leestijd: 1 minuut

Onder de deelnemers aan Energie Beter is een enquête gehouden. Hieruit blijkt dat men zeer tevreden is over het project en over de producten en het advies die men gekregen heeft. Vooral spaarlampen, radiatorfolie en douchekop zijn populaire producten. De deelnemers geven ook aan dat zij de tips en adviezen die zij krijgen over verlichting, watergebruik, verwarming, wassen& drogen, gezond wonen en sluipverbruik goed opvolgen.

Energie Beter zeer succesvol
In de periode 1 oktober 2007 – 1 juli 2008 hebben zo’n 12.500 huishoudens in de provincie Groningen deelgenomen aan het project Energie Beter. Doel van Energie Beter was om CO2 uitstoot te verminderen door de 20% laagst-