Wonen

Meerstad krijgt vaarverbinding; Werkzaamheden mei 2013 van start

Na een periode van voorbereidende werkzaamheden gaat in mei dit jaar de eerste schop in de grond voor de aanleg van de vaarverbinding en een sluis in Meerstad. Naast de realisatie van de vaarverbinding wordt ook het Woldmeer verder uitgegraven en ontstaan er parkachtige gebieden met tal van recreatieve fiets- en wandelpaden en diverse pleisterplekken zoals een strand en een haven.


Leestijd: 1 minuut

Met deze investeringen in het landschap wordt verder gestalte gegeven aan de belofte van Meerstad als groen en waterrijk woongebied. Zomer 2014 varen bewoners en recreanten met hun boot van en naar het Woldmeer, de stad of regio.

Recreëren

Dat Meerstad meer is dan alleen wonen blijkt wel uit de vele recreatieve mogelijkheden die straks worden aangeboden. Het Woldmeer wordt in oppervlakte uiteindelijk groter dan het Paterswoldsemeer en, door de vele eilanden die er komen, intiemer van sfeer dan het Zuidlaardermeer.

De gemiddelde waterdiepte wordt zo’n 1,50 meter en de vaardiepte 1,10 meter. Aan de westoever van het meer komt een strand met een aanlegsteiger en een mogelijkheid tot een horecagelegenheid. Om Meerstad te bereiken vaart men straks met een zeil- of motorboot via het Slochterdiep en de vaarverbinding zo het Woldmeer op.