nieuws

07 dec 2010, 08:08

Meer Groningse overvallen opgelost door nieuwe aanpak politie

Het aantal opgeloste overvallen in Groningen is sterk gestegen dankzij een nieuwe aanpak van de politie. Het aantal overvallen in en om de stad was de afgelopen maanden ongekend hoog. De Groningse politie besloot hierom de Staf Groot en Bijzonder Optreden (SGBO) in te schakelen, een speciaal team om de overvallen op te lossen. Sindsdien is het oplossingspercentage gestegen tot 32 procent, aldus een woordvoerder van de politie Groningen maandag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De SGBO bestaat uit 35 rechercheurs die zich alleen bezighouden met het onderzoeken en oplossen van de overvallen. In Groningen werden sinds januari 57 overvallen gepleegd. Daarvan zijn er nu achttien opgelost. Er wordt nog onderzoek gedaan naar tien andere zaken. De SGBO werd eerder door de Groningse politie ingezet naar aanleiding van de brandstichtingen in het dorp 't Zandt.

Ondanks het feit dat het speciale team is ingezet, is de hulp van de burger nog steeds nodig, aldus de woordvoerder. 'Een taxichauffeur is laatst zelf achter een overvaller aangegaan. De burgers hebben kennelijk zelf ook genoeg van alle overvallen die gepleegd zijn.'