nieuws

30 mrt 2019, 11:11

Meer dan 500 huizen moeten worden gesloopt in Delfzijl

Meer dan 500 huizen moeten worden gesloopt in Delfzijl

Precies 527 huur- en koopwoningen in de Zandplatenbuurt en de Finsestraat in Delfzijl komen in aanmerking voor sloop en nieuwbouw. Dat krijgen de bewoners zaterdag te horen van burgemeester Gerard Beukema. Bijna vierhonderd woningen gaan daadwerkelijk tegen de grond. Bewoners van particuliere huizen kunnen ook kiezen voor versterking. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De meeste woningen zijn namelijk bezit van woningcorporatie Acantus, die ervoor kiest om te slopen en nieuw te bouwen. De 141 particuliere woningbezitters gaan binnenkort om tafel om de opties te bespreken. Kiezen ze ervoor om weg te gaan, dan krijgen ze de marktwaarde van de woning. 

Zodra een particuliere eigenaar kiest voor sloop en nieuwbouw, krijgt die er een bevingsbestendig en gasloos huis voor terug. Het Rijk staat garant voor de kosten. 

De woningen in Delfzijl zijn twee jaar geleden al geïnspecteerd. Er ligt nu dus ook een versterkingsadvies, waarbij sloop en nieuwbouw dus de beste optie is. De uitvoering van de plannen gaat mogelijk vijf jaar duren.