nieuws

17 apr 2009, 10:10

Groeiende weerstand corporaties tegen benoeming Calon

Het is nog lang niet zeker dat Marc Calon de nieuwe voorzitter wordt van Aedes, de koepelorganisatie voor Nederlandse woningcorporaties. Nadat eerder deze week de noordelijke corporaties lieten weten mogelijk niet in te stemmen met de benoeming wanneer Hans Alders hen niet overtuigt, laten vandaag vier andere woningcorporaties weten tegen de benoeming te stemmen. Overigens meldt het blad ‘Binnenlands Bestuur’ vandaag dat Aedes de nieuwe voorzitter ook een auto met chauffeur heeft aangeboden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vier woningcorporaties wijzen de beoogde nieuwe voorzitter van de vereniging van woningbouwcorporaties Aedes af. Zij willen zich niet laten vertegenwoordigen door een voorzitter die 200.000 euro krijgt voor een driedaagse werkweek. Daarom stemmen zij volgende week tegen de installatie van het nieuwe bestuur. De woningcorporaties Habeko wonen, wonenCentraal, Woningstichting Nieuwkoop en Woondiensten Aarwoude hebben dit vrijdag bekendgemaakt.


Overigens heeft Aedes als branchevereniging voor de woningcorporaties wel ruim vijfhonderd leden. Dus ook al laat een aantal corporaties weten tegen te stemmen dan wil dat nog weinig zeggen over het stemgedrag van de honderden andere aangesloten corporaties.


Auto


Het blad Binnenlands Bestuur meldt vandaag dat uit navraag bij Aedes blijkt dat Marc Calon een toegezegde auto met chauffeur niet uit eigen zak hoeft te betalen. ‘Vreemd’, oordelen arbeidsrechtdeskundigen. ‘Calon wordt als zelfstandige ingehuurd, vergelijkbaar met een ZZP’er die bijvoorbeeld in de bouw werkt,’ zegt hoogleraar arbeidsmarktbeleid Ton Wilthagen van de Universiteit van Tilburg. ‘Vervoerskosten neem je als zelfstandige normaal gesproken op in de rekening aan je opdrachtgever of afnemer, dus het zou logischer zijn als die auto al in de fee besloten zit.’, aldus Binnenlands Bestuur.