nieuws

20 nov 2019, 09:09

Medewerkers Martini Ziekenhuis in actie voor betere cao: zondagsdiensten

Medewerkers Martini Ziekenhuis in actie voor betere cao: zondagsdiensten

Medewerkers van een aantal afdelingen van het Martini Ziekenhuis voeren woensdag actie voor een betere cao. Zo’n 120 medewerkers zijn met bussen onderweg naar de landelijke actie in Utrecht. In het Martini Ziekenhuis worden zondagsdiensten gedraaid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het ziekenhuis benadrukt dat veilige en patiëntgerichte zorg hierbij voorop staat. Eventuele spoedgevallen gaan altijd door.

Omdat al langer bekend was dat er woensdag een landelijke actiedag zou plaatsvinden is daar in de planning al rekening mee gehouden. Dit betekent dat voor vandaag weinig afspraken voor behandeling of onderzoek zijn gepland. Een deel van de afspraken die gepland stonden, gaan niet door. De zorg voor oncologische patiënten, kinderen onder de 13 jaar en spoedpatiënten gaat altijd door, aldus het ziekenhuis.

De medewerkers willen minder werkdruk en meer loon. De vakbonden willen per 1 januari een loonsverhoging van 5 procent en per 1 januari 2021 opnieuw 5 procent meer loon. De werkgevers willen niet verder gaan dan 4 procent.

Het UMCG in de stad doet niet mee aan de actiedag omdat academische ziekenhuizen een eigen cao hebben.