nieuws

07 jan 2002, 00:12

Medewerkers kunnen van Gasunie het dak op

Medewerkers van de Gasunie kunnen wat dit bedrijf betreft voortaan het dak op. Dat meldt vandaag het Groninger Dagblad Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht is een deel van de Gasunie momenteel aan het verhuizen. Het gaat om de handelspoot van de Gasunie, die een nieuw onderkomen betrekt aan de Van Ketwich Verschuurlaan. Maar het nieuwe onderkomen is zo klein dat twaalf medewerkers van de NV Nederlandse Gasunie 'het dak op' kunnen. Daarom moeten ze vanaf maandag hun werk doen in zogenoemde porto cabins die op het dak zijn geplaatst.
Bij de bouw van het pand aan de Van Ketwich Verschuurlaan is destijds al rekening gehouden met een uitbreiding in verticale richting. ,,Het was zowel bouwtechnisch als qua vergunning gemakkelijk om er een verdieping bij op te zetten'', legt woordvoerder Ben Warner van Gasunie uit. ,,Daarom hebben we het pand ook in gebruik genomen. Het was wel iets te klein voor ons, maar dankzij de uitbreiding kunnen we ermee uit de voeten.''
De verhuizing van een deel van de Gasunie heeft alles te maken met de liberalisering. Daarbij is het bedrijf gesplist in een handels-afdeling en een transport-afdeling. Deze laatste tak blijft gewoon in de in de kantooortoren gevestigd.