nieuws

17 jul 2009, 12:12

Drie passagiers cruiseschip ingeënt

Drie gasten van het cruiseschip Celebrity Equinox dat afgemeerd lag in de Eemshaven hebben zich preventief laten inenten tegen mazelen. Dat maakte de Hulpverleningsdienst Groningen (HVD) vrijdag bekend. Omdat twee bemanningsleden van het schip de mazelen bleken te hebben, had de GGD Groningen in overleg met de rederij geregeld dat de 2100 passagiers en personeelsleden zich konden inenten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gros van de passagiers en bemanningsleden van het schip had als kind al een inenting gekregen of ooit al de mazelen gehad, waardoor ze resistentie hadden opgebouwd en niet ziek konden worden. Drie van hen wisten niet helemaal zeker of ze immuun zouden zijn en hebben gekozen voor een preventieve inenting. Daarvoor had de HVD een speciale tent ingericht. Rederij Celebrity Cruises uit Miami had vijftien mensen van de medische staf vrijgemaakt om te vaccineren. Niemand heeft de reis geannuleerd.

Rond half vijf vrijdagmiddag waren alle passagiers aan boord en werd het schip gereed gemaakt voor vertrek om vijf uur. De Celebrity Equinox zet koers naar het Engelse Southampton. Engeland is op de hoogte van de mazelenbesmetting en heeft verklaard tevreden te zijn met de preventieve maatregelen die in de Eemshaven zijn getroffen.