nieuws

18 dec 2009, 10:10

3FM Serious Request zorgt voor ongekend mediaspektakel

Máxima sloot donderdag avond de deur van het Glazen Huis en daarmee gaf ze tevens het startsein voor een mediaspektakel dat uniek is in de geschiedenis van Groningen. Groningen zal alles uit de kast halen om niet alleen veel geld in te zamelen voor de strijd tegen malaria maar ook om als stad maximaal inde publiciteit te komen

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Radio 3FM is neergestreken in het Groningen voor een week lang Serious Request. Na het sluiten van de deur mogen Gerard Ekdom, Giel Beelen en Annemieke Schollaerdt er een week tegenaan. Nouja, mogen… veel keuze hebben ze op dat moment niet meer. Een week lang radiomaken op een dieet van water en groentesapjes.

Elk uur komen er nieuwe initiatieven bij of zeggen artiesten toe langs te komen in Groningen of om op een andere manier hun steentje bij te dragen. Daar valt niet meer tegenop te bloggen.
Voor de deejays in het huis is het zeker geen straf. Want als radiodeejay kick je op het medium radio en dat is Serious Request in ultieme vorm met ook tv-uitzendingen, livestreams op internet en enorm veel media-aandacht.

Niet zo gek dat de voorgangers in het Glazen Huis (Ekdom en Beelen sloten zichzelf al vaker op) na zo’n week veel meer bekendheid genieten dan voorheen.

Grote vraag is of volgende week donderdag, als de actie net voor kerst afloopt, er een recordbedrag is binnengehaald. De opbrengst wordt gebruikt in de strijd tegen malaria.