nieuws

18 dec 2009, 21:09

Máxima doet Glazen Huis op slot

Hij zit op slot. Prinses Máxima heeft vrijdagavond om twintig over zeven de deur van het Glazen Huis op de Groningse Grote Markt dichtgedaan, waarmee de actie 3FM Serious Request officieel is begonnen. Van 18 tot en met 24 december presenteren de dj's Giel Beelen, Annemieke Schollaardt en Gerard Ekdom een doorlopend radioprogramma om geld in te zamelen voor malariabestrijding. Al die tijd mogen zij niet eten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De belangstelling op de besneeuwde Grote Markt voor de aftrap van de actie was zeer groot. Máxima vroeg twee verzoeknummers aan en droeg zelf een steentje bij aan de actie door de luisteraar met het hoogste bod uit te nodigen een dagje met haar en prins Willem-Alexander mee te lopen tijdens NL Doet, voorheen Make a Difference Day. Van de drie dj's kreeg ze drie T-shirts voor de prinsesjes thuis.

In Groningen wordt massaal geld ingezameld voor malariabestrijding, met acties als een recordpoging barkrukzitten, een polonaise door de binnenstad en een naaktkalender waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Bekende Nederlanders, onder wie Do en Youp van 't Hek, zullen zich ook een nachtje laten opsluiten in het huis. Thomas Acda is vrijdagnacht de eerste slaapgast in het Glazen Huis.