nieuws

09 sep 2008, 21:09

Max van den Berg geeft leerlingen les over Commissaris der Koningin

Donderdag 11 september start in Groningen een Scholentour "What's going on?" Commissaris van de koningin Max van den Berg geeft dan een eerste gastles aan leerlingen van het Augustinuscollege te Groningen. De gastlessen hebben als onderwerpen: wat doet de provincie, wat doet een Commissaris van de koningin zoals Max van den Brg en wat doet de provincie voor jongeren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van den Berg vindt het belangrijk om in contact te blijven met jongeren en door de gastlessen een bijdrage te leveren aan het politieke bewustzijn van jongeren en de democratie onder de aandacht te brengen. Een ander aspect wat aan de orde komt is hoe jongeren kunnen meedenken en meepraten over provinciale zaken.
Twee leden van het Trendteam van de provincie zullen bij de gastlessen aanwezig zijn. Tijdens de les wordt de video "What's going on?"getoond. De film is speciaal gemaakt voor jongeren en laat op een verhalende manier de taken van de provincie zien.

Dit jaar bezoekt Max van den Berg vier middelbare scholen. In de provincie zijn in totaal 25 hoofdlocaties voor middelbaar onderwijs. De planning van de Scholentour is dat na 2 jaar alle scholen in de provincie bezocht zijn.