nieuws

30 sep 2012, 12:12

Massale politieactie tegen wanbetalers van boetes

Tientallen medewerkers van politie en justitie zijn gisteren onverwacht op bezoek gegaan bij mensen die hun boetes niet betaalden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zaterdag heeft er een actiedag plaatsgevonden in de provincie Groningen en Friesland. De actie was er op gericht om (te lang) openstaande boetes te innen en vrijheidsstraffen ten uitvoer te brengen. De actie werd uitgevoerd door 32 medewerkers van Politie, Justitie en de Parketpolitie.
Resultaat
In totaal werden er 205 woningen bezocht. Er werden 35 personen aangehouden. Zij werden in een Huis van Bewaring ingesloten en waren goed voor 662 dagen hechtenis. In totaal werd er voor een bedrag van 20.500 euro aan boetes geïnd.

Betaal op tijd

Mocht u zelf nog een boete open hebben staan, voorkom onnodige verhogingen en (in het ergste geval) dat u door de politie wordt aangehouden. Betaal op tijd! Mocht u een openstaande boete willen betalen kan dit gedurende de opstellingsuren op alle basiseenheden van de regiopolitie Groningen. Als u vragen heeft over openstaande boetes kunt u contact opnemen met de Parketpolitie op nummer 050-3166681