nieuws

17 nov 2011, 20:08

Massaal Carmina Burana zingen op station Groningen

Massaal samen klassieke muziek zingen in de stationshal van het Hoofdstation in Groningen: hoe zou dat klinken? Donderdag weten we het, want dan is er een unieke samenzang waar iedereen aan mee kan doen. Op het programma staat dan de Carmina Burana (VIDEO). GIC lezers zijn dus allemaal welkom.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgende week donderdag 24 november 2011 presenteert NS een sing-a-long op vier stations, waaronder Groningen. Op deze dag, die in de week van de klassieke muziek valt, reist een voor deze gelegenheid speciaal ingericht koor onder leiding van Peter Elbertse met de trein door Nederland.


De aftrap van de meezing Carmina Burana zal plaatsvinden om 9.30 uur op station Groningen. Het volgende concert staat gepland om 12.30 uur op station Amersfoort. In de middag zijn het koor en de twee pianisten om 14:45 uur in Leiden. De grande finale zal om 16:30 uur plaatsvinden in de voormalige stationsrestaurantie van het monumentale station van Haarlem.


De Carmina Burana zal in het Nederlands worden gezongen en voor reizigers en bezoekers is de tekst in het Nederlands beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen naar het station komen om mee te zingen. Onderweg naar het volgende optreden zal het gezelschap ook in de trein een verrassend optreden verzorgen voor reizigers.


De solisten zijn Bas Kuijlenburg en Pearlmira Vincent. Het koor wordt ondersteund door pianisten Jeroen Riemsdijk en initiator Jeroen van Veen. Hij was al eerder te horen op de diverse stations tijdens de Klassieke Muziekweek van 2008 en 2007 op Utrecht Centraal zelfs met 5 vleugels! Nu met een koor, solisten, slagwerk en piano’s. Mis het niet en kom meezingen met de Carmina Burana!


 www.pianomania.nl
 

www.weekvandeklassiekemuziek.nl