nieuws

25 feb 2003, 00:12

Martiniziekenhuis opent telefoonlijn over HIV-besmetting

Het Martiniziekenhuis in Groningen heeft twee aparte telefoonlijnen geopend waar betrokkenen vragen kunnen stellen over de mogelijkheide HIV-besmetting van ruim vijfhonderd patiënten. Dat heeft het ziekenhuis dinsdag bekendgemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een kleine dertig mensen hebben dinsdagochtend al van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De vragen waren volgens een voorlichter vooral van praktische aard en betroffen vooral het bloedonderzoek dat de mogelijk besmette patiënten moeten ondergaan.
Ook is een telefoonlijn geopend voor andere patiënten die vragen hebben over de mogelijke besmetting in het Martiniziekenhuis. Zij kunnen bellen met telefoonnummer 050-5245536. Ook staat op de website van het ziekenhuis (www.martiniziekenhuis.nl) een lijst met antwoorden op veel verwachte vragen over dit onderwerp.
Het ziekenhuis belegt voorlopig nog geen informatiebijeenkomst. Een woordvoerder vermoedt dat de geboden faciliteiten voorlopig genoeg mogelijkheden voor patiënten bieden om informatie in te winnen. Er is wel een speciale psycholoog aangesteld waar bezorgde betrokkenen mee kunnen praten.
De directie van het ziekenhuis beklemtoont dat de kans op HIV-besmetting minimaal is.