nieuws

31 mrt 2012, 10:10

Martinitoren zaterdag in het donker

De Martinitoren staat zaterdagavond een uur in het donker. Tussen 20.30 en 21.30 uur zijn de lampen op de toren uit. Dat gebeurt in het kader van het jaarlijkse Earth Hour van het Wereld Natuur Fonds (WNF) waarmee aandacht wordt gevraagd voor klimaatverandering.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook de Euromast in Rotterdam, de Amsterdam ArenA,, de Domtoren in Utrecht en het Vredespaleis in Den Haag doen mee.


In zeker 147 landen gaat van 20.30 tot 21.30 uur het licht uit in talloze huizen en van beroemde gebouwen. Zo gaat het donkere uur de hele wereld over, te beginnen op het eilandje Samoa in de Stille Oceaan (om 8.30 uur Nederlandse tijd). Het eilandje ligt bij het begin van de datumgrens. Daarna volgen beroemde monumenten als de Toren van Pisa, de Eiffeltoren in Parijs en de Tower Bridge in Londen.


Earth Hour wordt voor de zevende keer georganiseerd. In Nederland hebben zich tot nu toe ruim 22.000 deelnemers gemeld. Bijna 100 gemeenten hebben zich aangemeld.


Astronaut André Kuipers, die in het internationale ruimtestation ISS zit, doet de lichten uit in de ruimte waarin hij zich bevindt. Niet alle lichten gaan uit, omdat dat niet kan.