nieuws

01 aug 2012, 19:07

Martinitoren Groningen verandert in unieke theaterlocatie

De Martinitoren krijgt er een opmerkelijke functie bij: de komende twee maanden is het een soort Schouwburg of theater. In de maanden augustus en september komt de Groninger geschiedenis er namelijk op humoristische wijze tot leven met de voorstelling ‘De Torenwachter’. In de hoofdrol historische figuren als Aletta Jacobs, Sint Maarten, Rabenhaupt, de dichter Bernlef en andere personen die belangrijk zijn geweest voor Stad en Ommeland en de ‘Olle Grieze’. De Torenwachter wordt vertolkt door stadshistoricus Beno Hofman.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De toeschouwer zal 227 treden worden meegenomen, van de begane grond naar de uurwerkzolder, waarbij op elke ‘verdieping’ een scène wordt gespeeld.
 

In de maanden augustus en september speelt de voorstelling op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen. De eerste voorstelling is te bezoeken op zaterdag 4 augustus a.s.
 

Er zijn steeds twee speeltijden: om 18.00 uur en om 19.30 uur (op zondagen in augustus 17.00 en 18.30 uur en in september om 14.30 en 16.00 uur). De voorstelling duurt een uur. Kaarten zijn te bestellen via toerisme.groningen.nl/torenwachter of af te halen bij het VVV-kantoor
aan de Grote Markt 29.

Kaarten kosten €12,50 per stuk, met korting €10,--(kinderen t/m 12
jaar, 65+, stadjerspas).
De Torenwachter is een productie van theatermaakster Astrid Warntjes. De voorstelling is tot stand gekomen met dank aan GasTerra, Gemeente Groningen, Prins Bernhard Cultuurfonds,
Noorderpoort , KTM en Marketing Groningen.
 

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op  www.astridwarntjes.nl