nieuws

28 feb 2003, 00:12

Martini Ziekenhuis overspoeld met telefoontjes

Sinds dinsdag hebben ruim vierhonderd verontruste patiënten gebruik gemaakt van de speciale telefoonlijnen van het Martini Ziekenhuis. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis woensdag gezegd. Het ziekenhuis heeft de lijnen geopend nadat dinsdag bekend werd dat mogelijk 500 patiënten besmet zijn met het HIV-virus of Hepatitis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De meeste bellers hadden vragen van praktische aard, bijvoorbeeld over het bloedonderzoek dat ze moeten ondergaan. Ook veel mensen die niet binnen de risicogroep vallen, maar zich toch zorgen maakten, grepen naar de telefoon. Voor degenen die daar behoefte aan hebben, is een psycholoog ingesteld.
Het ziekenhuis heeft twee ervaren medewerkers van de GGD Groningen ingezet om de vragen te kunnen beantwoorden. Voor vragen van specifieke aard zijn onder meer een microbioloog en een infectiedeskundige paraat.
De website van het ziekenhuis, www.martiniziekenhuis.nl, is sinds dinsdag eveneens druk bezocht. Normaal brengen gemiddeld honderdvijftig mensen per dag een bezoek aan de site; sinds dinsdagochtend waren dat er ruim twaalfhonderd. Op de site staan antwoorden op de meest gestelde vragen.