nieuws

30 nov 2007, 08:08

Martini Ziekenhuis onderzoekt effect van kleur

Martini Ziekenhuis in Groningen, dat eind dit jaar een nieuw gebouw betrekt, gaat onderzoeken welke uitwerking het nieuwe pand op patiënten en medewerkers heeft. De nieuwbouw van het ziekenhuis is gebouwd volgens een 'healing environment concept', waarbij de muren en vloeren felle kleuren hebben en patiënten 30 procent meer daglicht krijgen dan in een regulier ziekenhuis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat de verhuizing naar het nieuwe gebouw voor eind dit jaar gepland staat, gaat het ziekenhuis komende weken onderzoeken hoe het de medewerkers en patiënten in het huidige ziekenhuis bevalt. Over een jaar worden de patiënten en werknemers nogmaals ondervraagd.

Kunstenaar Peter Struycken heeft het kleurenpallet voor het ziekenhuis samengesteld waarmee de kozijnen, vloeren en kasten worden opgefleurd. In het nieuwe ziekenhuis krijgen alle patiënten bovendien een plekje bij het raam en is voor mensen met hartklachten aan de kant van het gebouw waar de zon opkomt een speciale plek gereserveerd.

De verhuizing naar het nieuwe gebouw staat gepland voor 27 december. Wie alvast een kijkje in het ziekenhuis wil nemen kan hier op zaterdag 1 of zaterdag 8 december tussen 10.00 uur en 16.00 terecht.