nieuws

20 apr 2012, 10:10

Martini Ziekenhuis Groningen biedt patiënten ‘verwenmomenten’

Het Martini Ziekenhuis gaat haar patiënten en medewerkers verwennen. Bijna, althans, want dit ziekenhuis komt met iets heel nieuws: ‘’verwenmomenten’’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Martini Ziekenhuis ziet zichzelf als een gastvrij ziekenhuis dat patiënten - naast medische zorg – ook een aantal services biedt die het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk maken. Sinds deze maand kunnen patiënten én medewerkers een verwenmoment voor zichzelf boeken bij de kapper, pedicure, manicure, schoonheidsspecialiste en/of voetreflextherapeut.

De kapper en de pedicure bieden al sinds jaar en dag hun diensten aan in het ziekenhuis. Deze dienstverlening is uitgebreid met de manicure, schoonheidsspecialiste en voetreflextherapeut. Marieke Kaauw is spreekuurassistente op de polikliniek Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) en daarnaast al twaalf jaar schoonheidsspecialiste.

‘Tijdens de Week van de Gastvrijheid heb ik meegewerkt aan een aantal activiteiten. Zo zijn we in gesprek gekomen. En nu mag ik structureel mijn diensten aanbieden.’ Marieke komt op afspraak naar de afdelingen. Medewerkers krijgen 15% korting op vertoon van hun personeelspas én een nek- en schoudermassage als toegift. Gea Jutstra, verpleegkundige op de verpleegafdeling Verloskunde en voetreflextherapeut, biedt voetreflexmassages aan. Voor betere energiedoorstroming en ontspanning kunnen patiënten en medewerkers haar laten komen.

Bijzonder aanbod

De kosten van de verwenmomenten zijn betaalbaar, maar wel voor eigen rekening (soms vergoeden de aanvullende verzekeringen pedicure en voetreflexmassage).

Voor patiënten die worden behandeld voor kanker, heeft het Martini Ziekenhuis een bijzonder aanbod. Deze patiënten kunnen kosteloos gebruik maken van de professionele workshop Look good, feel better. In deze workshop krijgen zij adviezen voor huidverzorging en make-up met als doel er ondanks hun ziekte goed uit te zien.