Nieuws

Martini Ziekenhuis schiet zorgbonus voor; 1000 euro in november uitbetaald

Zo’n 3000 personeelsleden van het Martini Ziekenhuis krijgen komende maand de zorgbonus van 1000 euro uitbetaald. Het ziekenhuis heeft besloten de bonus zelf voor te schieten, en wacht niet langer op uitsluitsel van het ministerie van VWS.


Leestijd: 1 minuut

Bestuursvoorzitter Hans Feenstra laat weten het belangrijk te vinden “om deze mooie blijk van waardering” nog dit jaar uit te betalen en niet pas volgend jaar. “Dat vinden we geen recht doen aan de enorme inzet die dit voorjaar van iedereen is gevraagd”, zo zegt hij.

Volgens woordvoerster Dana Kragten van het Martini Ziekenhuis hebben in totaal zo’n 3000 medewerkers recht op de 1000 euro. Het gaat daarbij om al het personeel dat tussen 1 maart en 1 september van dit jaar gewerkt heeft, uitgezonderd de medewerkers in schaal 70 of hoger. Ook zzp-ers, uitzendkrachten, schoonmakers en cateringmedewerkers komen voor de bonus in aanmerking. De personeelsleden krijgen het geld met het salaris van november uitbetaald.

Minister Hugo de Jonge maakte afgelopen zomer bekend dat medewerkers in de zorg een bonus van 1000 euro zouden krijgen voor hun inspanningen tijdens de coronacrisis. Het Martini Ziekenhuis heeft daarop voor ongeveer 3000 zorgmedewerkers een bonus aangevraagd, maar die aanvraag is nog niet toegekend. “Omdat het nog wel een half jaar kan duren voor de toekenning rond is, betaalt het ziekenhuis de bonus eerst uit eigen middelen, natuurlijk in de verwachting dat de aanvraag volledig wordt gehonoreerd”, aldus Kragten.