Nieuws

Martini Ziekenhuis bereidt zich voor op tweede golf

Het Martini Ziekenhuis in Groningen bereidt zich voor op een nieuwe golf coronapatiënten. Dat meldt het ziekenhuis. Het gaat dan niet alleen om patiënten zijn uit het Noorden, maar het ziekenhuis staat ook klaar als ziekenhuizen in andere delen van het land vragen om coronapatiënten van hen over te nemen.


Leestijd: 1 minuut

In een bericht op de site valt te lezen dat ziekenhuis zich zorgen maakt over hoe de verspreiding van het virus komende tijd verloopt. Volgens het ziekenhuis is er een verpleegafdeling klaar waar patiënten met corona geïsoleerd verpleegd kunnen worden. Deze afdeling kan eventueel uitgebreid worden als het aantal coronapatiënten toeneemt.

Ook zorgt het ziekenhuis voor extra IC-bedden en zijn medewerkers andere afdelingen opgeleid ter ondersteuning van de IC- en SEH-verpleegkundigen.

Het Martini Ziekenhuis roept het publiek op om afstand te houden, en thuis te blijven bij klachten die passen bij het virus. “Jij helpt onze zorgverleners, artsen en verpleegkundigen het meest door verdere verspreiding van het virus te voorkomen.”