nieuws

17 apr 2009, 14:02

Marc Calon bereid kwart van overeen gekomen salaris in te leveren

De Groninge gedeputeerde Marc Calon is bereid een kwart van zijn beoogd salaris in te leveren. Hij is bereid tegen een salaris van 150.000 euro als voorzitter bij Aedes aan de slag te gaan in plaats van voor twee ton. Dat heeft het ministerie van Wonen en Welzijn vrijdagmiddag bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Minister Eberhard van der Laan Wonen, Wijken en Integratie, voorzitter Hans Alders van de raad van commissarissen van Aedes en Calon zijn dat overeengekomen, aldus het ministerie vrijdag. Afgelopen week ontstond er commotie over de 2 ton voor Calon èn over de vertrekbonus van dik 1 miljoen euro voor zijn voorganger, Willem van Leeuwen.


,,Contractueel zal worden vastgelegd dat Calon bij vertrek bij Aedes geen beroep zal doen op enige beëindigingvergoeding'', aldus het ministerie verder. Ook heeft Calon zich bereid verklaard om over vier jaar, mocht hij dan worden herkozen, zijn arbeidsovereenkomst aan te passen aan de op dat moment geldende norm voor corporatiedirecteuren.


Calon heeft zelf aangegeven uit te willen gaan van een beloning conform de zogenoemde Izeboud-norm/Aedescode (maximumsalaris van ongeveer 250.000 euro bruto per jaar).