nieuws

16 dec 2011, 15:03

Mannen in Groningen aangehouden verdacht van skimmen pinautomaten

De politie heeft vrijdagmorgen drie mannen (23,24 en 29 jaar) uit Roemeniƫ aangehouden. Het trio wordt er van verdacht een pinautomaat te hebben gemanipuleerd (skimmen).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Agenten reageerden op een melding van het plaatsen van skimapparatuur bij een bankfiliaal aan de Eikenlaan te Groningen. Alerte getuigen hadden gezien dat drie mannen zich bij de pinautomaat verdacht ophielden. Nadat de getuigen de politie hadden gebeld reden de mannen in een auto weg. Hierbij noteerden getuigen het kenteken van de auto.

Pinautomaat gemanipuleerd
Na onderzoek bleek de pinautomaat voorzien van een geplakte namaakstrip. Rechercheurs van de forensische recherche hebben de aangebrachte strip verwijderd en meegenomen voor sporenonderzoek.

Aanhouding
Direct werd er door meerdere eenheden uitgekeken naar de auto. Agenten kregen deze al snel op de A7, in de richting van Drachten, in het vizier. De auto werd klemgereden en de drie Roemeense verdachten werden aangehouden. Bij een onderzoek in de auto troffen agenten spullen aan die waren gebruikt bij het skimmen. Bij fouillering werd ook geld aangetroffen. De verdachten werden ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Zij zullen met behulp van een tolk worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Preventie
Regiopolitie Groningen adviseert gebruikers van betaalpassen en ondernemers alert te zijn. Gebruikers moeten hun hand vlak boven het intoetsen houden en ondernemers wordt geadviseerd elke dag een aantal keer de betaalautomaten te controleren