nieuws

15 dec 2002, 00:12

Mannen belagen Groningse (17) en snijden haar in gezicht

De politie heeft afgelopen nacht in de Visserstraat een 18-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling van een 17-jarige vrouw uit Groningen. De vrouw werd niet alleen betast maar ook door een groep mannen in het gezicht gesneden met een scherp voorwerp.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vrouw was enkele uren eerder op de Grote Markt door een groep van vijf personen lastig gevallen. In deze groep bevond zich de 18-jarige Stadjer. Op een gegeven moment werd het slachtoffer onzedelijk betast door een van de mannen, waarna zij een opmerking plaatste richting de groep. Hierop werd de vrouw meerdere malen in haar buik gestompt door de verdachte. Een andere man sneed haar met een scherp voorwerp in het gezicht, waardoor lichte sneden ontstonden.
Bij het afweren, liep de jonge vrouw ook snijwonden aan haar handen op. De verdachte kon buiten heterdaad op aanwijzing van het slachtoffer worden aangehouden, terwijl hij op dat moment in gevecht was met een 28-jarige man uit de stad. Ook deze man bleek door de 18-jarige te zijn geschopt en geslagen. In het ziekenhuis werd een gebroken kaak geconstateerd. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.