Nieuws

Man veroorzaakt ernstig ongeluk in Groningen, en rijdt snel door

Een onbekende man is er in Groningen snel vandoor gegaan nadat hij aan de Trompsingel een zeer ernstig ongeluk veroorzaakte waarbij een 28-jarige vrouw zwaar gewon raakte. Getuigen hebben zijn kenteken, maar de man is nog niet aangehouden.Een onbekende man is er in Groningen snel vandoor gegaan nadat hij aan de Trompsingel een zeer ernstig ongeluk veroorzaakte waarbij een 28-jarige vrouw zwaar gewon raakte. Getuigen hebben zijn kenteken, maar de man is nog niet aangehouden.


Leestijd: 1 minuut

De politie doet onderzoek naar een ernstig ongeval in de Stad Groningen. De aanrijding vond plaats zaterdagavond omstreeks 23.20 uur plaats op de Trompsingel. Bij het ongeval reed de veroorzaker van de aanrijding, een onbekende automobilist, door.

Bestelbus

Zaterdagavond reed een 28-jarige vrouw uit Groningen op haar fiets op de Trompsingel. De fietsster werd door een bestuurder van een zwarte bestelbus van het merk Hyundai, met hoge snelheid, vanachter aangereden. De automobilist kwam vanuit de richting van het Zuiderpark. Het slachtoffer kwam door de aanrijding hard ten val en bleef zwaar gewond op de weg liggen. De automobilist reed door zonder zich te bekommeren over het slachtoffer. De onbekende automobilist reed met drie inzittenden weg via de Europaweg.

Getuige

Een getuige probeerde de bestuurder nog aan te spreken maar die reed gewoon door. Hij kon nog wel het kenteken noteren. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Uw informatie

De politie heeft als meerdere getuigen gesproken en deed uitgebreid onderzoek.De politie wil graag in contact komen met mensen die iets kunnen zeggen over de toedracht van het ongeval, het doorgereden voertuig of over de inzittenden van de auto. Getuigen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.