nieuws

28 nov 2007, 15:03

Man urenlang mishandeld na internetdate

Een 54-jarige man uit het Groningse Stadskanaal is eind oktober, nadat hij via internet een afspraakje had gemaakt met een 17-jarig meisje, urenlang mishandeld en gekneveld. Dat heeft de politie woensdag naar buiten gebracht. De man was naar een woning in Groningen gelokt waar hij direct na binnenkomst met een honkbalknuppel werd neergeslagen. Ook zijn gezicht werd met tape afgeplakt. In de vier uur dat het slachtoffer in de woning werd vastgehouden, is er tweemaal een groot geldbedrag van zijn rekening gepind.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de politie had de man via een chatsite een afspraakje met het meisje gemaakt. Eenmaal bij de afgesproken woning aangekomen, trof hij niet alleen het meisje maar ook haar 21-jarige vriend uit Delfzijl en de 23-jarige bewoner van het huis.


Tijdens de mishandelingen die volgden, werd het slachtoffer gedwongen zijn pincode af te geven. Terwijl twee andere mannen, een 26-jarige man uit Delfzijl en een 23-jarige man uit Den Haag bij het slachtoffer in de woning bleven, werd door de andere twee verdachten duizend euro van zijn rekening gepind. De ‘oppassers’ zorgden er ondertussen voor dat de bebloede spullen en de honkbalknuppel uit huis verdwenen. Na middernacht is er nogmaals eenzelfde bedrag van de rekening van het slachtoffer gehaald.


De man heeft volgens de politie in totaal vier uur geboeid en met een afgeplakt gezicht in de woning gelegen waarbij hij ervan overtuigd was dat hij het voorval niet zou overleven. Vervolgens is het slachtoffer, gewikkeld in een gordijn, in zijn eigen auto naar Haren gebracht waar hij uit de auto werd gezet en werd achtergelaten.


De man heeft hier bij een woning aangebeld waarna de politie kon worden ingeschakeld. Het slachtoffer is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij een hoofdwond en gekneusde ribben en polsen had opgelopen.


Volgens de politie was er sprake van een vooropgezet plan. In totaal zijn zes aanhoudingen verricht. Vijf van hen zitten nog vast. Het politieonderzoek is inmiddels afgerond.