nieuws

18 okt 2013, 12:12

Stadjer slaat gewapende woningovervallers van zich af

Een 66-jarige Groninger wist donderdagavond twee woningovervallers bij zijn voordeur weg te jagen. De man, woonachtig aan de Berlageweg in de wijk De Hunze, deed de deur nadat er was aangebeld. Hij werd daarop direct in een wurggreep gepakt door een onbekende man en zag dat er nog een tweede overvaller was die een vuurwapen bij zich had.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens zijn worsteling om uit de wurggreep te ontsnappen riep het slachtoffer zijn vrouw, die nog in de woning was. Zij zag haar man op straat vechten met twee mannen van vermoedelijk begin twintig; de een met een zwarte, de andere met een grijze jas. Na nog een klap te hebben uitgedeeld, gingen de overvallers er rennend en zonder buit vandoor richting de Groningerweg. De 66-jarige Stadjer bleef gewond aan zijn gezicht achter.

Ondanks een uitgebreide zoektocht met onder andere een speurhond konden agenten het tweetal overvallers niet vinden. In de hoop ze alsnog te kunnen aanhouden houdt de politie vrijdagavond een buurtonderzoek. Mogelijk kunnen omwonenden meer over de daders vertellen dan het summiere signalement dat tot nu toe bekend is.