nieuws

27 jun 2011, 08:08

Man rijdt Stadjer (36) en twee honden aan in Groningen en rijdt door

De Groninger politie heeft zaterdagnacht een 44-jarige automobilist uit de gemeente Noordenveld aangehouden na een ernstig ongeval in Hoogkerk. De bestuurder was doorgereden nadat hij rond 00.15 uur op de Zuiderweg een 36-jarige man uit Groningen en zijn twee honden had aangereden. Bij het ongeval raakte de Groninger gewond. Eén van de honden heeft de klap niet overleefd.. Het slachtoffer liep met zijn honden

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

op de Zuiderweg in Hoogkerk toen zij van achteren werden aangereden. De automobilist bekommerde zich niet om zijn slachtoffers en reed door. Door de klap raakte de kentekenplaat los die op de plaats van het ongeval bleef liggen. Een getuige zag het gebeuren en belde de hulpverleningsdiensten. Het slachtoffer is door de ambulance voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

De beide honden zijn door de dierenambulance meegenomen. Even later meldde zich iemand aan het politiebureau in Groningen met dusdanige informatie die leidde tot de aanhouding van de 44-jarige doorrijder. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en ingesloten voor verhoor. Aan het bureau bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Zijn auto is in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.