Nieuws

Man overleden bij brand Lage der A in Groningen; identiteit slachtoffer nog onbekend

Een nog onbekende man is woensdagochtend bij een korte brand in eenappartementencomplex aan het Lage der A om het leven gekomen. Eenbewoner ontdekte om 05.40 uur de brand en alarmeerde de hulpdiensten.


Leestijd: 1 minuut

Uit het complex zijn 25 tot 30 bewoners op straat opgevangen en naar het  politiebureau gebracht. Door de brand verspreidde de rook zich door het  gehele pand. Bij nadere inspectie trof de politie het dode lichaam van  de man in de kelder van het complex aan.

De politie heeft direct een  technisch en tactisch onderzoek ingesteld naar de identiteit en de  doodsoorzaak van het slachtoffer. Ook wordt de oorzaak van de brand  onderzocht.
De politie heeft inmiddels diverse bewoners gehoord. Uit het eerste  onderzoek kon de identiteit van het slachtoffer nog niet worden  vastgesteld. De politie vermoedt echter dat het gaat om een bewoner van  het complex. De politie heeft bovendien geen enkele aanwijzing kunnen vinden voor een misdrijf.

Hulpverlening
Voor de bewoners is naast de opvang ook hulpverlening ingeschakeld. Het  is nog onbekend wat de schade is, die aan de woningen in het  appartementencomplex is ontstaan.