nieuws

17 jan 2011, 16:04

Delfzijlster kocht seks van 12-jarige

Een 40-jarige man uit Delfzijl heeft volgens justitie meerdere keren voor een klein geldbedrag seks gekocht van een 12-jarige jongen. De jongen accepteerde naar eigen zeggen het aanbod omdat hij geld nodig had voor een pakje sigaretten. Tegen de man werd vandaag voor de rechtbank in Groningen een gevangenisstraf geëist van 22 maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jongen vroeg in 2009 op het station in Delfzijl sigaretten aan voorbijgangers toen hij de 40-jarige tegen het lijf liep. Die liep een stukje met hem mee en vroeg hem vervolgens of hij interesse had in seks. De jongen kreeg in ruil voor zijn medewerking tien euro.
Het bleef niet bij een enkele keer. De twee zouden volgens justitie in totaal tien keer seks met elkaar hebben gehad. Eerst in een parkje en in een tunneltje, later in het appartement waar de man samen met zijn moeder woonde.

De man betaalde voor eenvoudige seksuele handelingen tien euro. Voor wat uitgebreidere seks overhandigde hij de jongen vijftien euro. Het misbruik stopte toen de school van het slachtoffer lucht kreeg van de zaak en zijn moeder op de hoogte stelde. Die stapte naar de politie. Volgens justitie is er sprake van ontucht en is de man verantwoordelijk voor het afpakken van de eigen seksuele ontwikkeling van het nog erg jonge slachtoffer.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.