nieuws

13 jul 2011, 10:10

"Kritiek op Hyves- of Facebook-vrienden na dood Groninger dikke onzin!" Of niet?!

Het is, op z'n Gronings gezegd, 'dikke onzin' om Hyves en Facebook verwijten te maken na het overlijden van een Groninger. Deze werd in de Aquamarijnstraat dood achter zijn computer aangetroffen. Hij moet zeven weken dood achter zijn computer hebben gezeten. Dit bericht trok gisteren landelijk veel aandacht. In de GIC is nu een discussie aan de gang of je de Hyves- en Facebook vrienden verwijten kunt maken. Hieronder nog het bericht van gisteren, met daarbij de vaak weer zeer interessante en lezenswaardige reacties.Critici vinden de 'social media' eigenlijk a-sociale media.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Twee vrouwen uit Scheveningen zijn zeer verontwaardigd over het feit dat een vriend van hen dood is aangetroffen achter zijn computer in de Aquamarijnstraat in Groningen. Hij moet er zeven weken hebben gelegen zonder dat de Hyves- of Facebookvrienden naar hem omkeken.

 

In Groningen is een man aangetroffen die zeven weken dood achter zijn computer in zijn woning heeft gelegen. De 63-jarige man werd gevonden nadat vriendinnen in Scheveningen zeer ongerust waren geworden en via Hyves contact zochten met inwoners van Groningen om te helpen de man op te zoeken.

De twee vriendinnen van de overledene man zijn vragen zich af hoe het mogelijk is dat de man, met een intensief sociaal leven, zo lang dood thuis in d Aquamarijnstraat heeft kunnen liggen, zonder dat iemand naar hem om keek. ‘Onze overleden vriend Theo had veel vrienden en kennissen via Hyves of Facebook. Sommigen gingen met hem naar de kroeg en woonden bij hem in de straat. Het zijn wel hele oppervlakkige vriendschappen als je nooit eens bij iemand langs gaat wanneer je een tijdje niets meer van iemand hoort’, zegt Marina Wiersma uit Scheveningen.

Volgens haar woonde Theo al vijftien jaar in Groningen en had hij er veel vrienden en kennissen, ook inde rest van het land. ‘Hij was altijd heel erg attent en belde altijd wanneer er iemand jarig was. Dat deed hij dit jaar niet, en dat verbaasde ons. Toen we contact zochten was hij onbereikbaar. Uiteindelijk hebben we via Hyves een mevrouw ontmoet die wel even bij zijn woning wilde kijken. Daar bleek dat hij een natuurlijk dood moet zijn gestorven, achter zijn computer.’

Marina zegt dat ze boos is op de vele vrienden en vriendinnen van de overledene.’ Hoe is het mogelijk dat je zeven weken dood in je flat zit achter je pc’, zo vraagt de Scheveningse zich af.